Komprimering av avfall från livsmedelsbutiker

Vi erbjuder innovativa lösningar för komprimering av avfall som genereras från livsmedelsbutiker. Vi är stolta över att hjälpa våra kunder att minska sina avfallsmängder och samtidigt spara pengar genom att minska antalet transporter som krävs för att hämta soporna.

Förutom att minska avfallsmängden, hjälper våra lösningar också till att minska miljöpåverkan. Genom att använda mindre fordon för att hämta soporna minskar vi koldioxidutsläppen och bidrar till en mer hållbar framtid.

Vanliga avfallstyper från livsmedelsbutiker:

Vi erbjuder kvalitetsprodukter som passar olika behov och för att göra det enkelt för kunderna att välja rätt maskin för deras verksamhet. Vi hjälper även till att underhålla och reparera maskiner när det behövs. Att leasa en bra maskin kostar så lite i jämförelse med en billig maskin som kräver ständiga driftsstopp och reparationer.

Flexibla finansieringsalternativ:

Leaseing

Hyra

Reducera vått avfall med pendelkomprimatorn

Varje år slängs över en miljon ton mat i Sverige. En stor del av detta sker redan i livsmedelsbutikerna då varorna inte får säljas efter passerat bäst före datum. En pendelkomprimator kan utan problem hantera vått avfall och sopor vilket gör den till en attraktiv lösning för både matbutik och storhandel. 

Referenser:

tetra
derome

Komprimera livsmedelsförpackningar i wellpapp och plast

Förpackningar för livsmedel är 

Komprimera avfall från pantstationer

PET-flaskor och Aluminiumburkar är väldigt tacksamma att komprimera. Våra maskiner från den tyska kvalitétsleverantören Bergmann har kapacitet att minska volymen för förpackningarna med upp till 90% innan de skickas till återvinning.

En Rotopack hjälper till att reducera volymen på pant-flaskor och burkar

"33% färre hämtningar"

Det fungerar jättelätt och motsvarar våra förväntningar. 05-23 går maskinerna och fugnerar perfekt. Transporthämtningarna har minskat, mer sällan än tidigare. ca 33% mer sällan. Hade en mindre komprimator men bytte till en större. 

Rotopackern besparar i pantrummet, det sparar SJUKT mycket tid. Man behöver inte tömma kärlen lika ofta, bara en gång i veckan. Förut tömde den 4-5 gånger per dag.

Rikard Hillarp
Ägare – Maxi ICA Stormarknad Högskolan, Halmstad

Komprimeringslösningar för Livsmedelsbutiker

Prata med en expert om lösningar för ditt företag

Kontakta oss med din förfrågan!