Lösningar för komprimering av avfall från restauranger

Vi erbjuder komprimeringslösningar för restauranger som minskar avfallsvolymen, sparar pengar genom färre avfallstransporter och minskar miljöpåverkan samt koldioxidutsläpp. Våra system bidrar till en hållbar framtid genom effektiv hantering av matavfall och förpackningsmaterial.

Vanliga avfallstyper från restauranger:

Flexibla finansieringsalternativ:

Vi erbjuder kvalitetsprodukter för olika behov och hjälper kunder välja rätt maskin, samt underhåller och reparerar dem. Att leasa en bra maskin är kostnadseffektivt jämfört med billiga, underhållskrävande alternativ.

Reducera vått avfall med pendelkomprimatorn

Varje år slängs över en miljon ton mat i Sverige. En stor del av detta sker redan i livsmedelsbutikerna då varorna inte får säljas efter passerat bäst före datum. En pendelkomprimator kan utan problem hantera vått avfall och sopor vilket gör den till en attraktiv lösning för både matbutik och storhandel. 

Referenser:

Komprimera livsmedelsförpackningar i wellpapp och plast

Balpressar är smidiga elektriska maskiner som kan ställas inomhus och är oljefria. Perfekta som satellitstationer exempelvis inne på varumottagningen.

Komprimera i befintliga avfallskärl

Avfallsvolym- och avfallshanteringens kostnaderna minskas med upp till 66 % samtidigt som
kärlpressen möjliggör mer yteffektiva, renare och snyggare avfallslagringsområden.

En kärlpress trycker ihop avfallet i ett befintligt avfallskärl

"33% färre hämtningar"

Det fungerar jättelätt och motsvarar våra förväntningar. 05-23 går maskinerna och fugnerar perfekt. Transporthämtningarna har minskat, mer sällan än tidigare. ca 33% mer sällan. Hade en mindre komprimator men bytte till en större. 

Rotopackern besparar i pantrummet, det sparar SJUKT mycket tid. Man behöver inte tömma kärlen lika ofta, bara en gång i veckan. Förut tömde den 4-5 gånger per dag.

Rikard Hillarp
Ägare – Maxi ICA Stormarknad Högskolan, Halmstad

Komprimeringslösningar för Restauranger

Prata med en expert om lösningar för ditt företag

Kontakta oss med din förfrågan!

Kontakta oss med din förfrågan!